De trends op het gebied van tuinen!

Wie wil het nou niet? Een buitenkeuken in je tuin! Wanneer het lekkere weer er aan komt, verheugd iedereen zich er weer op om heerlijk buiten te kunnen eten en koken. Je hoeft hier natuurlijk niet meteen een buitenkeuken voor aan te schaffen, een barbecue is ook voldoende. Naast dat je buiten je eten kan gaan klaarmaken, wil je natuurlijk ook comfortabel en gezellig buiten kunnen zitten.

De moderne tuin dient als ultieme ontspanningsplek. Dat zie je ook terug in de tuintrends van 2022. Het liefst toveren we onze tuin zelfs om tot een ware wellnesstuin. Oftewel: een tuin om te ontspannen, te genieten en volledig tot rust te kunnen komen. Met een basis van zachte tinten, ronde, organische vormen, open beplanting zoals piekerige grassen en een natuurlijke omheining. Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit pastel- en aardetinten, zoals lichtgroen, zachtgeel, lila en beige. Maak de wellnesstuin compleet met een luxe loungeset, bamboehouten ligbed en een bij voorkeur houtgestookte hottub.

Gezellige buitenverlichting in je tuin maakt het een stukje sfeervoller. Vooral als de warme dagen er straks aan komen en je de gehele avond buiten kan blijven zitten. Voor extra gezelligheid werken kleine lampjes vaak het beste. Plaats er meerdere in je tuin op verschillende plekken zodat alle hoeken van de tuin wordt belicht. Voor extra sfeer in je tuin kan je het beste gaan voor warm, dimbaar licht. Naast tuinverlichting kan je ook kaarsen plaatsen, dit geeft dan ook een mooie sfeer. Daarnaast kunnen de kaarsen ook gebruikt worden om aroma’s te verspreiden tegen insecten zoals muggen.

Dat we nu veel van onze tijd thuis spenderen, betekent ook dat we massaal aan het tuinieren zijn geslagen. En dat is niet zo vreemd. Een groene omgeving maakt ons blij, ont-stresst en activeert. Niet alleen groen: we maken het graag zo kleurrijk mogelijk. Veldbloemen zijn weer helemaal terug van weggeweest en worden volop geplant in borders of een bonte diversiteit een bloempotten. Wil je zelf een weelderige tuin creëren? Wip een paar tegels uit je tuin om ruimte te maken voor kleur- en geurrijke bloemen en planten, knutsel eens een insectenhotel in elkaar of leg een groen dak aan op de schuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Hek plaatsen ter omheining

De tuin bij onze woning is steeds belangrijker geworden voor veel huishoudens. Door het hybride werken genieten we van een…

De voordelen van een hout beton schutting

Kijk jij ook al weer zo uit naar de zomer? Wat is het fijn om op mooie dagen tot in…