De voordelen van een hout beton schutting

Kijk jij ook al weer zo uit naar de zomer? Wat is het fijn om op mooie dagen tot in de late avond dan te genieten van je terras. Uiteraard met overkapping of pergola van tuinhout, want dat zit beschut en extra gezellig. Ga je zelf een beschutte plek bouwen in de tuin, kies dan altijd voor echt tuinhout. Het is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maakt het bouwen van je project extra fijn.

Voor een goede schutting kun je een houten tuinschermen kopen, alleen kan het hout na verloop van tijd gaan rotten doordat het in contact staat met de grond. Wanneer je voor een hout beton schutting kiest, zal het houten schuttingdeel op een houten onderplaat bevestigd worden en staat deze niet meer in contact met de grond. Dit zal de levensduur van schutting ten goede komen, welke houtsoort je ook kiest. Daarnaast kan er door het beton geen onkruid onder de schutting groeien, waardoor dit makkelijker bij te houden is. Naast de levensduur, zal de tuinafscheiding een stuk steviger staan doordat de tuinschermen tussen betonpalen bevestigd worden.

Voordat je het hout aanschaft voor je project om de thuisblijf zomer nog gezelliger te maken, maak je natuurlijk een plan. Wat ga je precies bouwen? Wordt het een veranda (overkapping aan het huis) of bouw je een kapschuur? Of misschien bouw je wel een knus prieeltje om in te zitten. Teken en meet je project goed uit. Zet desnoods met paaltjes en lint het gebied af waar je een houten terras met overkapping gaat bouwen. Zo weet je zeker dat je genoeg tuinhout aanschaft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Hek plaatsen ter omheining

De tuin bij onze woning is steeds belangrijker geworden voor veel huishoudens. Door het hybride werken genieten we van een…

De trends op het gebied van tuinen!

Wie wil het nou niet? Een buitenkeuken in je tuin! Wanneer het lekkere weer er aan komt, verheugd iedereen zich…